منتظر خبر‌های خوب و بد کرونایی باشید-راهبرد معاصر

منتظر خبر‌های خوب و بد کرونایی باشید

مطالعات و مدل سازی‌های جدید دانشمندان روی ویروس کرونای جدید و جهش یافته نشان می‌دهد این ویروس اگرچه خطر مرگ بیشتری از نوع قبلی ندارد، اما به میزان قابل توجهی قدرت سرایت بیشتری داشته و ممکن است مرگ و میر زیادی در پی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۰۷ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 27
کد خبر: ۷۱۹۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، هنگامی که هفته گذشته نخست وزیر انگلیس اعلام کرد؛ جهش ویروس کرونا ممکن است منجر به افزایش ۷۰ درصدی قدرت سرایت این ویروس شده باشد، برخی از کارشناسان این تخمین را زیر سؤال بردند و گفتند که برای تعیین خطر بالقوه ویروس، داده‌های بیشتری لازم است.

 

بسیاری از کشور‌های جهان برای کاهش خطر سفر‌های خود را با انگلستان متوقف کردند. بررسی‌های بعدی پژوهشگران نشان داد این جهش مجموعه‌ای از ۱۷ تغییر ژنتیکی را به همراه دارد. این جهش را می‌توان اولین مورد جهش‌های قابل توجه ویروس کرونا محسوب کرد.

 

اگرچه ممکن است این ویروس موارد شدیدتر کووید ۱۹ را ایجاد نکند، اما این جهش‌ها ممکن است باعث عفونت بیشتر و قدرت سرایت بالاتر شود. برخی از کارشناسان بهداشت نیز هشدار دادند که این تغییرات می‌تواند باعث کاهش اثر واکسن‌های موجود شود، اگرچه بسیاری دیگر اظهار داشتند که چنین نگرانی‌هایی وجود ندارد.

 

بیشتر پژوهشگران اعتقاد دارند که برای تعیین مسیر پیش رو، تحقیقات بیشتری لازم است و سویه جدید باید در آزمایشگاه‌ها مطالعه شده تا مشخص شود جهش ژنتیکی این ویروس واقعاً چقدر عفونی است و آیا می‌تواند در برابر واکسن‌های تهیه شده برای کرونا مقاوم باشد یا خیر؟

 

به تازگی نتایج نخستین مطالعه در مورد ویروس کرونا جدید منتشر شده و اعلام کرد که این تهدید ممکن است جدی باشد. به گفته محققان برای جلوگیری از کنترل بیماری همه گیر ناشی از ویروس کرونای جدید یا همان B.۱.۱.۷، ممکن است اقدامات سختگیرانه تری از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و همچنین اقدامات واکسیناسیون سریع انجام شود.

 

این مطالعه توسط مرکز مدل سازی ریاضی بیماری‌های عفونی در دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن انجام شده است و به صورت آنلاین و به صورت منتشر شده است.

 

دانشمندان دریافتند نوع جهش یافته این ویروس در انگلیس ۵۶ درصد مسری‌تر از سایر نسخه‌های موجود در این کشور است و برای مهار آن نیاز به اقدامات جدی تری است. البته این برآورد ۵۶ درصدی هنوز قطعی نبوده و محققان در حال جمع آوری اطلاعات بیشتر هستند. در این مطالعه هیچ شواهدی دال بر کشنده بودن ویروس جهش یافته نسبت به نمونه‌های پیشین یافت نشد که این یک خبر خوب محسوب می‌شود.

 

در همین رابطه نیکلاس دیویس، پژوهشگر ارشد این مطالعه اعلام کرد: ممکن است لازم باشد سرعت واکسیناسیون سراسری بسیار زیاد شود. یافته‌های اولیه کاملاً قانع کننده است که واکسیناسیون سریع‌تر برای هر کشوری که مجبور به مقابله با این نوع ویروس یا روش‌های مشابه باشد، یک امر مهم واقعاً مهم خواهد بود.

 

گفتنی است اگرچه دانشمندان هنوز موفق به مطالعه آزمایشگاهی این نوع جدید ویروس نشده اند، اما از مدل‌های رایانه‌ای برای پیش بینی شدت پاتوژن این ویروس استفاده کردند. دانشمندان همچنین به پیش بینی آنچه ممکن است طی شش ماه آینده اتفاق بیفتد پرداخته و با کمک مدل سازی و با استفاده از سطوح مختلف، مدل‌هایی را ارائه کردند. بر این اساس موارد منجر به بستری شدن در بیمارستان، پذیرش در آی سی یو و مرگ و میر در سال ۲۰۲۱ ممکن است بیش سال ۲۰۲۰ باشد.

 

محققان معتقدند که تعطیلی مدارس و ادارات طی دو ماه آینده می‌تواند از رشد و گسترش این نوع جدید کرونا جلوگیری کرده و با کمک افزایش محدودیت‌ها امکان جلوگیری از ابتلای بیشتر مردم را گرفت. از سوی دیگر سرعت واکسیناسیون کرونا در کشور‌های مختلف جهان بسیار کند بوده و نمی‌تواند بر شیوع ویروس جهش یافته تأثیر بگذارد.

 

به هر حال دولت‌ها باید این نوع ویروس جدید را جدی گرفته و تمهیدات لازم را برای جلوگیری از گسترش آن اتخاذ کنند.

منبع: سیناپرس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار